vrijdag 6 september 2013

Joehoe! We hebben een huis!




Vanochtend (vrijdag 6 september) hebben we samen met de verhuurder bij de makelaar het huurcontract getekend. 
Op 7 oktober krijgen we de sleutels van onze nieuwe "casa". 
We zijn heel blij!








We zijn hier nog maar 2 1/2 week; het vinden van een huis is best snel gegaan, terwijl het zelfs nog sneller had gekund... Vorige week dinsdag (toen we hier 1 week waren) werden we voorgesteld aan Xinia, de makelaarster hier in het dorp die ons dezelfde dag enkele huizen liet zien. De eerste was gloednieuw en ongemeubileerd, de tweede 10 jaar oud, gemeubileerd en met een grote tuin, de derde was veel te groot, te duur en te afgelegen en de vierde was een typisch Costaricaans huisje, maar erg gedateerd. 
Ik viel als een blok voor het 2e huis! We zijn de zaterdag erna voor een 2e keer gaan kijken en daarna gaan onderhandelen. We willen het graag huren. We zijn er dus uitgekomen. Het voelt allemaal goed. 

Claudine, de eigenaresse, is een Argentijnse biologe en gaat in het appartement naast het huis wonen. Ze is erg aardig en behulpzaam. Het huis bestaat uit 2 verdiepingen. Behalve een woonkamer (met open haard, voor evt koude avonden) en een open keuken, hebben we een studeerkamer, 2 slaapkamers en 2 badkamers, waarvan één met een ligbad en uitzicht op de tuin. Hieronder staan wat foto's van het huis. 

de tuin

de achterkant van het huis

de slaapkamer met balkon

de badkamer met uitzicht op de tuin

de keuken met de eettafel

 
de woonkamer met open haard en deuren naar de tuin

Hoewel we het hier bij Johan en Margot erg naar ons zin hebben en het erg gezellig is, kijken we er naar uit om op 7 oktober onze intrek te nemen in ons eigen stulpje.


De komende tijd gaan we ons verder richten op het honingbedrijf dat we aan het opzetten zijn. We leren het verwerken van de honing en het vullen van de potten met de verschillende smaken honing. We hebben afgelopen dinsdag 600 glazen potten en deksels bij de glasfabriek gehaald. Ook gaan we aan de slag met de honingwijn. We hebben 600 liter in tanks staan die verder verwerkt moet worden. 
Er zijn al afspraken om zowel in september (in een winkelcentrum) als ook in oktober (op een fair) een marktkraam te hebben. Voor deze verkoop gaan we nu snel een grote voorraad honingpotten vullen.
Hiernaast zie je een deel van onze werkplaats (de bodega). 


Op de terugweg van de glasfabriek naar huis kregen we helaas autopech. Gelukkig waren we al dichtbij huis en kennen we een automonteur. Die hebben we gebeld en hij heeft ons opgehaald en thuis gebracht met onze vracht. De auto is opgehaald en naar de garage gebracht. We hopen dat het meevalt, dat de auto snel gerepareerd kan worden en dat de kosten meevallen, anders is het niet alleen pure pech, maar ook zure en dure pech!

Als we weer mobiel zijn, willen we nog een weekje op pad, naar de Caribische kust waar het nu juist een mooi seizoen is (veel minder regen!). Verder gaan we natuurlijk aan de slag met de Spaanse taal, die we nu al dagelijks spreken en al beter verstaan.

Wat de regentijd betreft, dat valt vooralsnog erg mee. Af en toe valt er een heftige regenbui en soms onweert het flink. De tico's hier zeggen dat het nog mooi weer is en dat het begin van de regentijd erg laat is dit jaar. Wij vinden dat natuurlijk niet erg en genieten 's ochtends volop van de zon.

In onze vorige blog plaatsten we een foto van onze hoeveelheid bagage. Daarop kwam een reactie dat we wel erg grote wijnkoelers hadden meegenomen...! We willen best wel even toelichten wat het is: boven op onze bagage staan 2 honing- aftapvaten (meegenomen uit Nederland). Deze hebben we nodig om de honing te mengen en van daaruit de potten met honing te vullen (zie foto hierboven van een deel van de werkplaats).




6 opmerkingen:

  1. Hé, gefeliciteerd met jullie huis, en wat voor eentje! Hartstikke mooi, dat wordt genieten op jullie nieuwe stek. Succes met de honing (wij zitten in het pruimenseizoen, dus het is elke dag jam maken). We weten hoe het voelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm,de Dekhuyzenstraat zag er toch wat beter uit; waar is het terrarium met de kikkers! Het blijft behelpen, we snappen het. Maar zijn natuurlijk ook een beetje (stik)jaloers op zo'n plekje. Wat betreft de regen: hier hebben we het quotum voor september al geheel verbruikt (misschien jullie deel hier gehad?). Goed om te lezen dat het jullie goed gaat, we bliven de blog volgen.
    G&H

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Mariëtte, Proficiat met je verjaardag en met jullie huis ! Hoewel niet alle foto's zichtbaar, heb ik toch een indruk van jullie paleisje vanaf 7 oktober. Fijne dag donderdag en ook de groeten aan Hans.
    Groetjes, Marco and family

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit jullie huis! Ik kan me het goede gevoel er bij voorstellen. Mariette, heb je een leuke verjaardag gehad? We waren een beetje laat met de mail...;-( groetjes Eric en Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, Mariette. Wat een kleurrijke omgeving, schitterend huis hebben jullie met mooi uitzicht, al gewend? Toch makkelijker een huis te vinden in Costa Rica dan hier in Utrecht!! Groetjes Frede

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat geweldig dat jullie nu een eigen plekje hebben , dat maakt het allemaal heeeeel echt. op de foto's die ik zag op jullie blog kan ik me voor stellen dat jullie hier voor hebben gekozen. Ik vind het super leuk

    BeantwoordenVerwijderen